wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Podręczniki i publikacje archiwalne » sprzedaż zakończona » Podstawy techniki, cz. 1, podręcznik
logopedia

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, a my będziemy informować Cię o naszych nowych książkach*

 
* Zapisanie się do newslettera oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych (otrzymywanie informacji handlowych na wskazany adres e-mail). Administratorem danych osobowych jest  Wydawnictwo eMPi2 s.c., ul. św. Wojciech 28, 61-749 Poznań. Więcej w Polityce prywatności


Podstawy techniki, cz. 1, podręcznik

Podstawy techniki, cz. 1, podręcznik

Dostępność: Książka niedostępna – nakład wyczerpany!

Koszt wysyłki: od 11,00 zł

Numer katalogowy: PTI


Brak ceny

  • Opis książki
  • Spis treści
Nakład wyczerpany!
podręcznik dla liceów profilowanych, profil rolniczo-spożywczy

Autor: Zbigniew Błaszkiewicz
Wyd. 1, 2002
ISBN 83-88933-20-5
ss. 123
Nr dopuszczenia: 51/03/04
 
Podręcznik opracowano na podstawie programu bloku tematycznego "Podstawy techniki", ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego, profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułów: "Rysunek techniczny", "Materiałoznawstwo", "Części maszyn", "Maszyny typowe". W rozdziale "Elementy rysunku technicznego" przedstawiono zasady rzutowania technicznego, widoki i przekroje, wymiarowanie. W rozdziale "Wybrane zagadnienia z materiałoznawstwa" ujęto treści dotyczące metali żelaznych i nieżelaznych, materiałów niemetalowych, tworzyw sztucznych, korozji, opakowań artykułów spożywczych. Rozdział "Części maszyn" podejmuje zagadnienia dotyczące połączeń części maszyn, omawia części maszyn stosowane w napędach i ich eksploatację. W ostatnim rozdziale "Maszyny i urządzenia w przemyśle rolno-spożywczym" przedstawiono informacje o maszynach i urządzeniach przepływowych, środkach transportu, urządzeniach chłodniczych, urządzeniach do podgrzewania powietrza i wody. Przedstawione treści są zilustrowane licznymi rysunkami, schematami i zdjęciami, które znacznie ułatwiają zrozumienie i utrwalenie informacji.
technika

oprawa: miękka

Słowo wstępne
1. Elementy rysunku technicznego
    1.1. Znormalizowane elementy rysunku technicznego
    1.2. Zasady rzutowania technicznego
    1.3. Widoki i przekroje
    1.4. Wymiarowanie
    1.5. Oznaczenie stanu powierzchni i sposobu obróbki
    1.6. Oznaczenia tolerancji i pasowań na rysunku
2. Wybrane zagadnienia z materiałoznawstwa
    2.1. Wprowadzenie
    2.2. Metale żelazne i nieżelazne
           2.2.1. Metale żelazne
           2.2.2. Metale nieżelazne
    2.3. Materiały niemetalowe
           2.3.1. Tworzywa sztuczne
          2.3.2. Opakowania z tworzyw sztucznych
    2.4. Korozje
    2.5. Opakowania artykułów spożywczych
           2.5.1. Opakowania szklane
           2.5.2. Opakowania metalowe
           2.5.3. Opakowania z tworzyw papierniczych
           2.5.4. Opakowania z tworzyw sztucznych
    2.6. Materiały stosowane do budowy urządzeń dla przemysłu i rolnictwa
3. Części maszyn
    3.1. Wprowadzenie
    3.2. Połączenia części maszyn
           3.2.1. Połączenia nierozłączne
           3.2.2. Połączenia rozłączne
    3.3. Części maszyn stosowane w napędach
           3.3.1. Wały i łożyska
           3.3.2. Sprzęgła i hamulce
           3.3.3. Przekładnie
           3.3.4. Mechanizmy
    3.4. Eksploatacja części maszyn
4. Maszyny i urządzenia w przemyśle rolno-spożywczym
    4.1. Maszyny i urządzenia przepływowe
           4.1.1. Maszyny i urządzenia hydrauliczne
           4.1.2. Maszyny i urządzenia pneumatyczne
    4.2. Środki transportu
           4.2.1. Wózki
           4.2.2. Przenośniki
           4.2.3. Pojazdy
    4.3. Urządzenia chłodnicze
           4.3.1. Systemy chłodzenia
           4.3.2. Chłodziarki mechaniczne
    4.4. Urządzenia do podgrzewania powietrza i wody
           4.4.1. Urządzenia do bezpośredniego ogrzewania powietrza
           4.4.2. Urządzenia do ogrzewania wody
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu